A Red Velvet (azaz vörös bársony) egyik kedvenc tortám. Elegáns, mégis semmi extra😊 Először anyósom szülinapjára készítettem tavaly, azóta mégsem került elő valamiért. Aztán a kedvenc tortás webshopban megláttam ezeket a cukor díszeket, és jött az ötlet... Így született meg ez a kis édesség, Valentin napon is megállja a helyét szerintem😍
Hozzávalók:
Ezt a régebbi receptet használtam alapul. Annyit változtattam rajta, hogy nem torta karikában sütöttem, hanem egy 25x20-as tepsiben.
A krém a pohárdesszertnél pedig:
1 csomag Gála puding (főzés nélküli)
150 ml tej
300 ml habtejszín
Szerintem a krémbe nem kell semmi cukor, pont jó alapból. Amúgy is, a piskóta elég édes. Aki édesebben szereti, tehet hozzá 20 g porcukrot.
A kihűlt piskótát ketté vágtam, és a legnagyobb pogácsa szaggatómmal köröket szúrtam ki. Amaradékot félre tettem, ebből morzsoltam a krémre, nagyon mutatós lett.
A krémhez a pudingport a tejjel elkevertem, hozzáadtam a tejszínt, és kellő keménységűre kikevertem robotgép segítségével.
Ezután rétegeztem a piskótát a krémmel (ezt csillagcsővel ellátott habzsákba tettem, és nyomtam bőven a piskóták közé).
Tetszőlegesen díszítjük.
A maradék piskótát fel lehet használni pl. cakepop készítéséhez. Összemorzsoljuk a piskótát, adunk hozzá barack lekvárt (vagy bármilyen lekvárt). Annyit tegyünk hozzá, hogy jól formálható legyen.
Golyókat formázunk belőle, majd olvasztott csoki mártjuk. 😋
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése