2021. február 16., kedd

Epres bonbon


Szeretek bonbonozni, igaz még elég kezdő vagyok. A temperálás már egész jól megy, és nemrég rendeltem a kedvenc tortakellékes webshopomból, többek közt eper pasztát. Sokat agyaltam, hogyan lehetne felhasználni, az egyik alternatíva a bonbon töltelék lett. 
A roppanós étcsoki és a selymes fehércsokis-epres krém nagyon harmonizálnak egymással. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól fog sikerülni ez a bonbon, hiszen nem találtam hozzá konkrét receptet, nagyjából állítottam össze az arányokat lesz, ami lesz alapon. 

Hozzávalók: 
75 g fehércsoki
50 g tejszín
10 g eper paszta

100 g étcsoki

Először elkészítjük a tölteléket: A kockára tördelt csokira ráöntjük a felforralt tejszínt, majd addig keverjük, míg a csoki elolvad benne. Ezután hozzáadjuk az eper pasztát, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 

Eper pasztát innen tudtok rendelni: 

Az étcsokit beoltásos módszerrel temperáljuk, kikenjük a bonbon formákat, hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, én még egyszer körbekentem a formákat, hogy elég vastag legyen a csoki hüvely. Ezután betöltjük a krémmel, de ügyeljünk arra, hogy csak a ¾ -ig töltsük, hogy legyen hely a bonbon talpának. Legutolsó lépésként lezárjuk a bonbonokat a maradék csokival. 
A tölteléknek annyira szép színe van😍

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése