2020. november 27., péntek

3...2...1... Linzer! (és isler)

Ez a klasszikus, 3-2-1 arányú linzer tészta tökéletes. Jól nyújtható, nem duzzad meg túlságosan a sütőben, és nem utolsó sorban nagyon finom😋 Ebből a tésztából lehet islert is, linzert is csinálni, így kétféle sütink lesz😊

Hozzávalók:
600 g liszt
400 g margarin
200 g porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 db tojás sárgája 
1 citrom héja reszelve

Ezen kívül szűkségünk van még :
baracklekvár
100 g csoki
15 g olaj
porcukor

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ha linzert is és islert is szeretnénk, akkor célszerű ketté osztani a tésztát. 
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kívánt formákra szaggatjuk. Linzernél érdemes odafigyelni, hogy egyforma mennyiségű teli és középen lyukas tésztánk legyen😀
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. (figyelni kell, minden sütő más, világos barnára sütjük)

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy lekvárral összetapasszuk a tészta korongokat, porcukorral meghintsük.

Ha islert is csinálunk, akkor a csokit megolvasztjuk a mikróban az olajjal, és belemártjuk az összetapasztott isler korongokat, és tetszés szerint díszítjük.
Ha be szeretnénk csíkozni a tetejét, akkor a maradék olvasztott csokival ezt megtehetjük vagy egy kanál, vagy pedig egy habzsák segítségével. 

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése