2021. február 21., vasárnap

Kakaós muffin


Ezt a muffin receptet BebePiskótánál láttam. Ő tett még bele durvára vágott csokit, én ezt kihagytam belőle, így is nagyon frankó.😊Sok muffin receptet kipróbáltam már, de ez a befutó. 
Én az alaprecept felét csináltam csak meg, így 7 db muffinom lett, ez nekünk bőven elég volt. 
A legkisebb fiaméknál most volt farsang az oviban, gondoltam meglepem őket egy kis farsangi nasival. Mivel fánk volt már, ezért a muffinra esett a választásom, kaptak egy vaníliás krémet, és próbáltam farsangi álarcot tejcsokiból rajzolni kisebb-nagyobb sikerrel. Ami nem sikerült, abból bajusz lett, így még mókásabbak lettek a muffinok😀

Hozzávalók (7 db-hoz):
100 g liszt
50 g cukor
50 g olaj vagy olvasztott vaj
15 g holland kakaópor
100 ml tej
1 db tojás
½ cs. sütőpor
1 csipet só

Krémhez: 
½ cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor
75 ml tej
200 ml habtejszín
(nekem ez így elég édes, de aki édesebben szereti, tehet bele 25 g cukrot)

A muffinhoz a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd az olajat, és összekeverjük. Nem nagy meló, kézi habverővel sem kell 2 percnél tovább dolgozni vele. A lényeg, hogy rendesen össze legyenek keverve a száraz és nedves hozzávalók. 

A muffin sütőt kibéleljük muffin papírral, a ¾-ig megtöltjük a kis kapszlikat. Nagyon szépen megnőnek, szép formás muffinokat fogunk kapni.

Előmelegített 200℃-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. Tűpróbát a biztonság kedvéért végezzünk😊

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel (és a cukorral, ha édesebben szeretjük), és hozzáadjuk a hideg habtejszínt. Megfelelő keménységűre keverjük. Ez a krém nagyon jól színezhető, viszont azt vegyük figyelembe, hogy alapból ez egy sárgás krém. 

Miután a muffinok kihűltek, csillag csővel ellátott habzsákba tesszük a krémet. Tetszés szerint díszítjük vele a muffin tetejét. 

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése