Annyira megtetszett a fahéjas cukros kifli formázása, hogy eldöntöttem, megcsinálom sós verzióban is. Ehhez más tésztát használtam, pizza szerűt.
A töltelék virsli, sajt és mustár volt, de töltöttem már párizsi, tejföl, sajt keverékével is. Igazából csak a képzelet szabhat határt a tölteléknek. Legközelebb kiptóbálom pizzás töltelékkel is.
Hozzávalók:
500 g liszt
2 tk só
1 tk cukor
20 g friss élesztő (vagy 1 csomag 7 g-os szárított élesztő)
150 ml víz
150 ml tej
3 ek olaj
A hozzávalókat egy tálba mérjük (én felfuttattam az élesztőt langyos tejben), majd bedagasztjuk a tésztát. Egy jól kezelhető, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
Duplájára kelesztjük szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztát 10 egyforma részre osztjuk, majd a következőképp formázzuk a gombócokat:
Virsli, mustár, sajt
A gombócokat kinyújtjuk, az egyik oldalát bevagdossuk, rápakoljuk a feltétet, és simán feltekerjük.
Ha a töltelék folyósabb, akkor érdemes ráhajtani a töltelékre a vágás nélküli oldalt, és a széleit összenyomkodni, és úgy tekerni(itt a töltelék tejföl, reszelt sajt, apróra vágott párizsi, só és bors keveréke):
Ráhajtottam a töltelékre, a bevágott részre került sajt, és feltekertem.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, duplájára kelesztjük letakarva a kifliket. A sütőt előmelegítjük 180℃-ra, kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése