2020. október 21., szerda

Raffaello torta

 Ha egy olyan tortára vágytok, mint a Raffaello, akkor ezt a receptet bátran ajánlom. 

Hozzávalók: 
2x3 tojásos piskóta:

Krémhez:
400 ml tej 
1 cs. fehércsokis pudingpor 
100 g kókuszreszelék
80 g cukor
100 g fehércsoki
500 ml habtejszín

A piskótát elkészítjük a linken leírtak szerint. 
A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral, pudingporral kókuszreszelékkel. Ha besűrösödött, hozzáadjuk a fehércsokit, addig keverjük, míg el nem olvad. Folpackal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön. 
Ha teljesen kihűlt a puding, a tejszínt habbá verjük (én tettem bele a biztonság kedvéért 2 cs habfixálót, mert állati tejszínnel dolgoztam) A habbá vert tejszínt beledolgozzuk kézi mixer segítségével a pudingos krémbe. 

A kihűlt piskótákat 3 felé vágjuk (én 5 lapot hasznltam fel) 
A krémet 5 felé osztjuk, betöltjük a tortát, körbekenjük. 

Lehet az oldalára tenni mandula szeleteket, de enélkül is nagyon finom, és eléggé hasonlít a Raffaello ízéhez 😋

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése