A középső fiam befejezte az ovit, gondoltam, meglepem egy sulis tortával.
Mindig igyekszem új recepteket kipróbálni, ez is olyan volt a krém és a burkolat szempontjából. Eléggé megdolgoztatott ez a torta, iszonyú meleg volt, a bolygók sem úgy álltak, izzadtam én is, a torta is. De azért csak megszületett😃
Hozzávalók a krémhez:
150 g Kinder csoki (amin gyerek fej van)
200 ml habtejszín
250 g mascarpone
1 cs habfixáló
Fehércsoki ganache:
150 g fehércsoki
300 g 80%-os vaj
Piskóta:
https://husikekonyha.blogspot.com/2020/05/magas-piskota.html
A piskótát elkészítjük a linken leírtak szerint.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük az összetördelt kinder csokira. Addig keverjük, míg el nem olvad a csoki. Hűtőbe tesszük, míg le nem hűl teljesen. Ezután hozzáadjuk a habfixálót és a mascarponét, habosra keverjük.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a krémet elfelezzük. Betöltjük a tortát, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A csoki ganache-hoz a csokit felolvasztjuk. A vajat felkockázzuk nagyobb darabokra, és darabonként adagoljuk a csokihoz, így habosítjuk ki. Ezután kettészedtem a krémet, és 1 csepp ételfesték gélt adtam hozzá, jól kikevertem.
Most már csak annyi a dolgunk, hogy szépen körbekenjük a tortát a fehércsokis krémünkkel, és díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése