Férjem kedvence, gondoltam meglepem vele. A kész leveles tésztát nem szeretem, a kelt tésztákat annál inkább. Még szerencse, hogy találtam ezt a receptet 😊 A tésztában is van sajt, a töltelékben is, meg az oldalán is. Sajtimádóknak kötelező 😊
Hozzávalók:
700 g liszt
250 g margarin
140 g tejföl
1 db tojás
50 g élesztő
100 ml tej
csipet cukor
2 tk só
50 g reszelt sajt
+ olvasztott vaj/zsír/olaj (a formák kenéséhez)
Krémhez:
1000 ml tej
14 ek liszt
Só, bors, szerecsendió
150-200 g reszelt sajt
100 g vaj
+ 1 db tojás a kenéshez
+ 100 g reszelt sajt (amibe belemártjuk)
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben kis cukorral. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Pogácsa állagú tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk a tésztát.
Valamilyen zsiradékkal megkenjük a formákat (én olvaszott vajjal kentem meg őket), és rátekerjük a formákra a tésztacsíkokat.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített 180℃-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a lisztet összefőzzük a tejjel és a fűszerekkel. Ha besűrűsödött, akkor hagyjuk hűlni kb. 10 percig, majd belekeverjük a vajat és a sajtot.
Ha kihűlt minden, akkor egy nyomózsák segítségével megtöltjük a roló formákat, mindkét oldalukat belemártjuk reszelt sajtba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése