2020. június 4., csütörtök

Kinder maxi king torta

Második próbálkozásra sikerült megalkotni ezt a tortát. Az első vállalhatatlan lett 😂
Most is volt egy buktató, méghozzá a karamell szósz. Nem adtam fel, és harmadik próbálkozásra sikerült is 😄 Ami eltér a legtöbb ilyen tortától, hogy sós mogyoróval készült (mellényúltam a boltban😒...) Na ennyi szövegelés elég, íme a recept(18 cm-es formához):

Piskótához:
3 db tojás
125 g kristálycukor
125 g liszt
3 ek olaj
csipet sütőpor

Krémhez:
200 g mascarpone
300 ml habtejszín
1 cs habfixáló
3 ek cukor
vanília aroma

Karamell szószhoz:
200 g cukor
100 ml víz
100 ml tejszín
90 g vaj

A piskóta elkészítését megtaláljátok itt: https://husikekonyha.blogspot.com/2020/05/magas-piskota.html

A krémehez a habtejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. Ha kész, hozzákeverjük a mascarponét és a vanília aromát. Minimum ½ órára hűtőbe tesszük.

A karamell szószhoz a cukrot a vízzel lassan forraljuk, majd mikor aranysárga, hozzáöntjük a forró tejszínt (mehet bele rögtön az egész, nem kell apránként), jól elkeverjük. Ha ez kész, akkor levesszük a lángról, és hozzáadjuk a vajat.
Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt a karamell, és a psikóta, jöhet is az összeállítás:
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.
Az alsó lapra tesszük a krém ⅓ részét, szép simára igazítjuk a krémet. A karamell szószt a krémbe csurgatjuk úgy, hogy kialakítunk neki helyet:
A következő lappal is ugyan így járunk el. A harmadik lapra csak krémet kenünk, körbekenjük az egész tortát.
Az oldalát durvára vágott mogyoróval megszórjuk, ha gondoljuk, akkor olvasztott csokit csurgathatunk az oldalán, ehhez kb. 40 g étcsokit olvasztunk.

Én megpróbáltam karamellt is csurgatni (természetesen nem jött össze, így ami lefolyt az oldalán, azt egyszerűen spatulával elkentem, és arra csurgattam a csokit.)

Tetejét olvasztott csokival és karamell szósszal csíkoztam be, Kinder maxi kinggel díszítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése