Ezek a mini kiflik csak úgy etetik magukat😍
Hozzávalók:
120 g zsír (vagy 150 g vaj)
400 g liszt
200 g főtt krumpli (2 közepes krumpli)
50 ml langyos víz a krumpli főző vizéből
2 csapott tk só
20 g friss élesztő
1 tojás sárgája
1 csipet cukor
+ 1 tojássárgája kis tejjel elkeverve
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Ha kész, összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben egy kis cukorral. A hozzávalókat egy tálba mérjük, és készre dagasztjuk a tésztát. (én most egy csokor snidlinget is tettem bele)
Egy lágy, ruganyos, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Kettészedjük a megkelt tésztát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk vékony kör alakúra, pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk.
Ezután kifliket formázunk:
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, kis távolságot hagyjunk közöttük, mert sütés közben nőni fognak.
A másik gombóccal is ugyan így járunk el.
A kész kifliket megkenjük a tojássárga és tej keverékével (most szezámmaggal megszórtam őket), majd előmelegített 180℃-os sütőben szép pirosra sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése