Ezt a receptet már nem tudom, hol találtam, közben át is alakítottam saját ízlésünkre. Így sajnos nem tudom megnevezni az eredeti alkotót.
Egy pár szó a jégkrémről kedvcsinálónak:
- fanyar meggyszósz középen
- vaníliás tejszínhab
- étcsoki
Meggyszósz:
250 g mirelit meggy
75 g meggyszörp (ennek hiányában erdei vegyes is jó, én ezt használtam)
10 g vanília puding
12g víz
Tejszínhab:
200 ml habtejszín
3 cs bourbon vaníliáscukor
vanília aroma
Bevonat:
200 g étcsoki (vagy fele-fele ét-, és tejcsoki)
Először a meggyszószt készítjük el. A meggyet és a szörpöt egy lábosbaa mérjük, és felfőzzük, összeturmixoljuk. A kimért pudingot a megadott mennyiségű hideg vízzel elkeverjük, majd besűrítjük vele a meggyszószunkat. Kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük a vaníliáscukorral és a vanília aromával. Formába töltjük, középre meggyszószt teszünk, lezárjuk tejszínhabbal. Elsimítjuk, pálcikát szúrunk bele, majd fagyasztóba tesszük minimum 2-3 órára.
A külsejéhez a csokit temperáljuk. Mindig a beoltásos módszerrel csinálom, ez a legegyszerűbb módja, és mindig sikerül. Egy kis gyakorlatot igényel ugyan, de nem nehéz megtanulni 😊
A megfagyott jégkrémeket kivesszük a formákból, megmártjuk a csokiban, és újból fagyasztjuk őket.
Egyszerű, mutatós jégkrém. És nagyon finom😋
Jó étvágyat hozzá😊
Ha tetszett a recept, akkor kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése