2021. május 1., szombat

Meggyes jégkrém



Ezt a receptet már nem tudom, hol találtam, közben át is alakítottam saját ízlésünkre. Így sajnos nem tudom megnevezni az eredeti alkotót. 
Egy pár szó a jégkrémről kedvcsinálónak:
  • fanyar meggyszósz középen
  • vaníliás tejszínhab
  • étcsoki
Eléggé izgatott voltam, miközben csináltam, már elég rég vártam arra, hogy elkezdjem végre a fagyiszezont, és már nem bírtam magammal tovább😅 Most amúgy is jó idő van 😁 És van jégkrém formám is😉

Meggyszósz:
250 g mirelit meggy
75 g meggyszörp (ennek hiányában erdei vegyes is jó, én ezt használtam)
10 g vanília puding
12g víz 

Tejszínhab: 
200 ml habtejszín
3 cs bourbon vaníliáscukor
vanília aroma 

Bevonat:
200 g étcsoki (vagy fele-fele ét-, és tejcsoki)

Először a meggyszószt készítjük el. A meggyet és a szörpöt egy lábosbaa mérjük, és felfőzzük, összeturmixoljuk. A kimért pudingot a megadott mennyiségű hideg vízzel elkeverjük, majd besűrítjük vele a meggyszószunkat. Kihűtjük.

A tejszínhabot felverjük a vaníliáscukorral és a vanília aromával. Formába töltjük, középre meggyszószt teszünk, lezárjuk tejszínhabbal. Elsimítjuk, pálcikát szúrunk bele, majd fagyasztóba tesszük minimum 2-3 órára. 

A külsejéhez a csokit temperáljuk. Mindig a beoltásos módszerrel csinálom, ez a legegyszerűbb módja, és mindig sikerül. Egy kis gyakorlatot igényel ugyan, de nem nehéz megtanulni 😊 
A megfagyott jégkrémeket kivesszük a formákból, megmártjuk a csokiban, és újból fagyasztjuk őket. 

Egyszerű, mutatós jégkrém. És nagyon finom😋 
Jó étvágyat hozzá😊

Ha tetszett a recept, akkor kövess Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése