2021. május 11., kedd

Gombás tokány


Szoktam főzni is😂 Nem igazán szoktam ebédnek valót feltenni, de ez a tokány valami isteni finom. Most csináltam először a napokban, de nem utoljára. 
A család imádta, én is imádtam. Legszívesebben 1 hétig minden egyes nap ezt enném😅
A kép minősége nem a legjobb, gyorsan kellett lekapnom a kaját, mert a család nagyon rácuppant😀

Hozzávalók: 
400 g marha comb- vagy lapocka (én sertés karajt használtam)
2 fej hagyma 
100 g húsos szalonna
2 ek paradicsompüré 
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek liszt
2 csipet majorrana
2 ek tejföl 
6 fej közepes gomba
½csokor petrezselyem

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd elkezdjük pirítani. Ha szépen lepirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel is pirítjuk. A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk ezt is. A húst felcsíkozzuk, és ha megpuhult a hagyma, akkor mehet ez is az edénybe; fűszerezzük. Lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húst puhára főzzük. Mikor majdnem kész, akkor hozáadjuk a felaprított gombát is, és így főzzük teljesen készre. A tejföllel kikeverjük a lisztet, majd besűrítjük vele a tokányt. A legvégén mehet hozzá a felaprított petrezselyem.
Rizibizivel nagyon ütős😋

Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése