Sok receptet megnéztem a neten, igazán egyik sem nyerte el a tetszésem. Így megalkottam a saját receptem. A piskóta kicsit magas lett, nem pont középen vágtam el, így a fénykép sem lett a legjobb, de úgy gondolom, helye van a blogon.
Hozzávalók:
220 g liszt
30 g kakaópor
1 cs sütőpor
180 g kristálycukor
3 db tojás
50 ml olaj
150 ml tej
Krémhez:
400 ml habtejszín
2 cs habfixáló
2 cs vaníliás cukor
vanília aroma
Csokis réteg:
50 g étcsoki
25 g vaj
1 tk kakaópor
1 tk étolaj
Tetejére:
100 g vaj
2 ek étolaj
3 ek kakaópor
3 ek víz
100 g kristálycukor
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk a kimért cukorból 50 g-ot, a többit a fehérjéhez adjuk. A sárgájához adjuk a tejet, az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, kakaóport. Ezt a lisztes keveréket a sárgás keverékkel elvegyítjük csomómentesre (elég masszív, sűrű massza lesz belőle, de a fehérjével majd fel fogjuk lazítani) . A fehérjét habbá verjük, és 2-3 adagban finom mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sűrű masszához.
Egy 25x20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. A sütőt előmelegítjük, és gázsütő 2-es fokozatán sütjük 20 percig, majd 3-as fokozaton még 20 percig. Ha megsült, rácson hűtjük ki.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, vaníliisá cukorral és az aromával.
A csokis réteghez a hozzávalókat egy tálba mérjük, és akár mikróban, akár tűzön összemelegítjük. Ha kész, kihűtjük, hogy ha ráöntjük a krémre, akkor ne olvassza meg.
Összeállítjuk a sütit: A kihűlt piskótát ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, ráöntjük a csokis réteget, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt, rákenjük a krém másik felét, rátesszük a piskóta felső részét.
A tetejéhez összefőzzük a hozzávalókat, kihűtjük és leöntjük a sütit. Hűtőbe tesszük 2 órára, meleg késsel szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá 😊
Ha tetszett a receptem, kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése