2021. január 21., csütörtök

Sajtkrémes rúd


Mániákus receptgyűjtő vagyok egy ideje. Van egy csomó papírfecnim, receptek ide-oda felírva, így fogalmam nincs, hol találtam ezt a hamis leveles tészta receptet, amivel ez a sajtkrémes rúd készült. Meglepően könnyű ezzel a tésztával dolgozni, jól nyújtható, formázható. Egy hátránya van, az a 12 órás pihenő ideje a hűtőben. 
Szegény rúdjaim kicsit fakóak lettek, legközelebb csak tojássárgával kenem le őket, és akkor szebb színük lesz 😅

Hozzávalók a hamis leveles tésztához: 
300 g liszt
200 g vaj
6 ek meleg víz
1 ek 20%-os ecet (vagy 2 ek 10%os)
csipet só

A töltelékhez: 
1 db tömlős sajt
2-3 ek reszelt sajt
1 ek tejföl

+ 1 db tojás, szezámmag
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva minimum 12 órára a hűtőbe tesszük. 
A pihentetési idő leteltével gyúródeszkán átdolgozzuk, és enyhén lisztezett felületen egész vékonyra kinyújtjuk (kb 0,5 cm vastagra). 

A töltelékhez összekeverjük a sajtot, sajtkrémet és tejfölt.

A tésztát 12 egyforma darabra vágjuk. Képzeletben elfelezzük, és az egyik oldalát berácsozzuk


Elosztjuk a tésztán a tölteléket, majd a tészta oldalát körbekenjük tojásfehérjével. Ráhajtjuk a rácsos oldalát a simára úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki. Jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük tojássárgával, és megszórjuk szezámmaggal. 

Forró sütőbe tesszük őket, és 180℃-on szép pirosra sütjük a sajtkrémes rudakat. 
Jó étvágyat hozzá 😊

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése