Hozzávalók:
125 ml tej
10 g élesztő
40 g cukor
250 g liszt
1 db tojás
30 g olvasztott vaj
Krémhez:
180 g pisztácia
100 g cukor
150 g olvasztott vaj
1-2 tk olíva olaj
egy marék aprított pisztácia a díszítéshez
1 db tojás a kenéshez
Elkészítjük a tésztát: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben kis cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz (a vaj kivételével) Elkezdjük dagasztani, majd mikor kezd összeállni a tészta, akkor adjuk hozzá az olvasztott vajat. Egy rugalmas, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Félretesszük letakarva kelni szobahőmérsékleten 30 percre.
Közben elkészítjük a krémet: A pisztáciát egy aprítóba tesszük, és alaposan ledaráljuk. Hozzáadjuk még az aprítóban a cukrot, olíva olajat és olvasztott vajat, majd ezzel is átpörgetjük, míg krémes állagú nem lesz.
A megkelt tésztát átdolgozzuk kicsit lisztezett deszkán, majd téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 3 mm vékonyra). A felét megkenjük a krémmel, majd a másik felét ráhajtjuk. 7 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd mindegyik tésztacsíkot kettévágjuk úgy, hogy az egyik felét nem vágjuk át teljesen (kb. 1 cm-t hagyunk, ami ne legyen átvágva).
Az így kialakult 2 szárat megcsavarjuk, összefonjuk, kör alakúra formáljuk, és az egyik végét áthúzzuk a karikán alulról.
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, megkenjük tojással, majd megszórjuk durvára aprított pisztáciával.
Előmelegített 180℃-os sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Kövessettek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése