2020. december 24., csütörtök

Kókuszos mézes krémes



Szeretjük a kókuszos sütiket, idén ilyen formában fogjuk fogyasztani. Netes recept, de mivel nem tetszett teljes egészében, kicsit átalakítottam. A végeredmény meg... nos látjátok😊
 

Hozzávalók (egy 20x25-ös tepsihez):
350 g liszt
2 ek méz
80 g vaj
150 g cukor
2 db tojás
2 csapott ek. szódabikarbóna

A krémhez: 
200 g kókuszreszelék
600 ml tej
6 ek búzadara
100 g cukor
vanília aroma
150 g margarin 
200 ml habtejszín

Tetejére: 
110 g habtejszín
110 g étcsoki
fehércsoki (a csíkozáshoz)

A tésztához a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval.  4 részre osztjuk a tésztát, sütőpapíron a kívánt méretre nyújtjuk, majd 180℃-os előmelegített sütőben a tepsi hátán megsütjük. Nem kell neki sok, kb. 10 perc (még világos maradjon). 

A krémhez a kókuszreszeléket illatosra pirítjuk (aranybarnára), félretesszük. 
A cukrot sűrűre főzzük a búzadarával, csipet sóval, vanília aromával és a tejjel. Még melegen beletesszük a vajat, addig keverjük, míg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. 
Nekem így túl kemény lett a krém, lazítottam 200 ml felvert habtejszínnel. 

Összeállítjuk: A krémet 3 részre osztjuk, megkenjük vele a lapokat. 
A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az étcsokira, és addig keverjük, míg a csoki el nem olvad. Leöntjük vele a süti tetejét, majd a fehércsokit is megolvasztjuk, habzsákba tesszük, és becsíkozzuk vele a sütink tetejét. Egy fogpiszkáló segítségével ellentétesen csíkozunk a csokiban, hogy felvegye a fenti mintát.

1 napot érdemes hűtőben pihentetni szeletelés előtt.

Mindenkinek Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok, köszönöm, hogy velem vagytok :) 

Kövessetek Facebook-on (ha még nem követtek 😊):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése