2020. szeptember 23., szerda

Meggyes pite

Ez a kedvenc pite tésztám. Egyszerű, és finom. 😋

Hozzávalók:
400 g liszt
100 g Rama
200 g cukor
1 db tojás
½ pohár tejföl (kicsi)
½ kk szódabikarbóna

Töltelékhez: 
800 g magozott meggybefőtt

zsemlemorzsa
1 tojássárga+kis tej a tetejére

A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, hogy megdermedjen a vaj.

A tésztát kettéosztjuk, jól lisztezett deszkán gáztepsi méretűre nyújtjuk. Jó alaposan megszórjuk zsemlemorzsával (erre azért van szükség, hogy felszívja a nedvességet, ne ázzon el a tészta). Ezután a meggyből kicsit kinyomkodjuk a nedvességet, elosztjuk a tésztán. 
A másik tésztát is alaposan lisztezett deszkán kinyíújtjuk, rátesszük a töltelékre. Villával megszurkáljuk, megkenjük a tojássárgája és tej keverékével. 
Közepes lángon szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése