Hozzávalók:
1 kg liszt
200 ml tej
50 g friss élesztő
csipet cukor
2 ek só
500 ml langyos víz
Olaj a sütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kis cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Miután megkelt, lisztezett deszkára tesszük, formázzuk, majd forró, bő olajban készre sütjük őket.
Az olajból kivéve papír kéztörlőre szedjük. Miután lecsöpögött róla a fölösleges olaj, egy papír kéztörlővel bélelt tálba pakoljuk a lángosokat. Így nem fog úszni a lángos az olajban, mert a lecsöpögött felelsleges olaj nem lesz alattuk 😊
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy megkenjük fokhagymával, tejföllel, és sajttal megszórjuk😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése