2020. szeptember 21., hétfő

Lángos alaprecept

Sokféle lángos recept kering a neten, én a hagyományos receptet szeretem. 

Hozzávalók: 
1 kg liszt
200 ml tej 
50 g friss élesztő 
csipet cukor 
2 ek só
500 ml langyos víz

Olaj a sütéshez

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kis cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt. 
Miután megkelt, lisztezett deszkára tesszük, formázzuk, majd forró, bő olajban készre sütjük őket. 
Az olajból kivéve papír kéztörlőre szedjük. Miután lecsöpögött róla a fölösleges olaj, egy papír kéztörlővel bélelt tálba pakoljuk a lángosokat. Így nem fog úszni a lángos az olajban, mert a lecsöpögött felelsleges olaj nem lesz alattuk 😊
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy megkenjük fokhagymával, tejföllel, és sajttal megszórjuk😋

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése