Hozzávalók:
500 g liszt
300 g vaj
100 g porcukor
2 db tojás
1 cs sütőpor
100 ml tejföl
Töltelékhez:
600 g sárgabarack lekvár
300 g darált dió
200 g porcukor
Csokimázhoz:
100 g tejszín
100 g csoki
35 g cukor (elhagyható, én elhagytam)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 db egyforma gombócot mérünk ki belőle, majd minimum 30 percre hűtőbe tesszük őket.
Pihentetés után vékony téglalappá nyújtjuk az első tésztát, sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió és porcukor keverékének ⅕ részével, majd újabb lapot nyújtunk, ráhelyezzük.... így járunk el a többi lappal is, az utolsó lapra nem teszünk semmit. Villával megszúrkáljuk, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Mikor megsült, rögtön forrón megfordítjuk, hogy szép sima legyen a teteje. Így hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira. Botmixerrel egyneműsítjük.
Visszafordítjuk a kihűlt zserbót, majd szépen egyenletesen elosztjuk rajta a mázat. Hűtőbe rakjuk, míg megdermed a csoki.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése