2020. június 23., kedd

Zserbó, az örök klasszikus

Ebben a receptben nem fogtok csalódni. Jó szaftos lesz a süti, és a tetején nem töredezik a csoki szeletelésnél😍

Hozzávalók:
500 g liszt
300 g vaj
100 g porcukor
2 db tojás
1 cs sütőpor
100 ml tejföl

Töltelékhez:
600 g sárgabarack lekvár
300 g darált dió
200 g porcukor

Csokimázhoz:
100 g tejszín
100 g csoki
35 g cukor (elhagyható, én elhagytam)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 db egyforma gombócot mérünk ki belőle, majd minimum 30 percre hűtőbe tesszük őket. 
Pihentetés után vékony téglalappá nyújtjuk az első tésztát, sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió és porcukor keverékének ⅕ részével, majd újabb lapot nyújtunk, ráhelyezzük.... így járunk el a többi lappal is, az utolsó lapra nem teszünk semmit. Villával megszúrkáljuk, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Mikor megsült, rögtön forrón megfordítjuk, hogy szép sima legyen a teteje. Így hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira. Botmixerrel egyneműsítjük.
Visszafordítjuk a kihűlt zserbót, majd szépen egyenletesen elosztjuk rajta a mázat. Hűtőbe rakjuk, míg megdermed a csoki.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése