Hozzávalók:
500 g liszt
50 ml tej
25 g friss élesztő
250 g margarin
1 db tojás
4 ek tejföl
1 csipet cukor
1 ek só
40 g snidling
+ 1 tojás sárgája a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
Az élesztőt felfuttatjuk csipet cukorral langyos tejben.
A lisztet elmorzsljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, sót, és elkezdjük dagasztani. Menet közben hozzádolgozzuk a tejfölt, ruganyos tésztává dagasztjuk.
A snidlinget apróra vágjuk, hozzáadjuk a tésztához (én most ketté vettem a tésztát, és csak a feléhez tettem snidlinget).
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetejét berácsozzuk, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szaggatás után minden egyes pogácsát a 2 tenyerünk közt gyúródeszkán megsodorjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. Tiszta konyharuhával letakarjuk őket, majd 2 órán keresztül kelesztjük őket szobahőmérsékleten. A pihentetés leteltével megkenjük őket tojássárgával és csipet sajtot teszünk rájuk. Előmelegített 190℃-os sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése