2020. május 8., péntek

Sajtkrémes-baconös tekercsek tzatzikivel

Hozzávalók:
315 g liszt
200 ml langyos víz
7 g porélesztő
2 ek olaj
2 tk cukor
2 tk só

Töltelékhez:
200 g natúr sajtkrém
200 g bacon
100 g reszelt sajt (felesben trappista és füstölt sajt)

Tzatzikihez:
350 g tejföl
1 uborka
3 gerezd fokhagyma


A tésztához a porélesztőt felfuttatjuk a langyos vízben cukorral. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és ruganyos tésztává dagasztjuk.
Fél órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
Pihentetés után vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük sajtkrémmel. Ezután rátesszük a bacon szeleteket, szépen betakarva a tésztát. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk a 2 féle reszelt sajttal (csak trappistával is nagyon finom). Feltekerjük, mint a bejglit, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, előmelegített 180℃-os sütőben aranybarnára sütjük őket.

Míg sülnek a csigák, addig elkészítjük a tzatzikit. Tudom, hogy nem ez az eredeti recept, de nekem így sokkal jobban ízlik, krémesebb.
Az uborkát megmossuk, kis lyukú reszelőn reszeljük. Megsózzuk, hagyjuk kicsit állni, majd kinyomkodjuk belőle a fölösleges levet. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a tejfölhöz, mehet bele a kinyomkodott uborka és a só. Összekeverjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése