Hozzávalók:
600 g liszt
70 g cukor
1 tk só
300 ml langyos tej
1 db tojás
70 g olvasztott vaj
5 g élesztő
Töltelék:
2 csapott ek porcukor
3 csapott ek kakaópor
olvaszott vaj
+ 1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk langyos tejben. Közben a többi hozzávalót a keverőtál üstjébe mérjük. Mikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a kimért dolgokhoz, és kb. 15 perc alatt lágy tésztává dagasztjuk (géppel). Amikor kész, 15 percet letakarva pihentetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, 4 felé vesszük a tésztát, gombócokká formáljuk őket. Az első gombócot lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaós porcukros keverékkel, majd ráhelyezünk egy másik vékonyra nyújtott kör alakú tésztát. Pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk, az így kapott háromszögeket feltekerjük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.
A másik 2 gombóccal ugyan így járunk el.
Ha elkészültek a kiflik, lekenjük őket felvert tojással.
Az első adagot hideg sütőbe tesszük, 200℃-ra állítjuk a hőfokot, a másik adagot pedig a sütő tetejére tesszük.
Az első adagnak 25-30 percre van szüksége, a másiknak elég a 15-20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése