2020. április 14., kedd

Sajtos muffin

Hozzávalók:
470 g liszt
1 tk só
100 ml étolaj
1 db tojás
200 ml tej
25 g friss élesztő
1 tk cukor

Töltelékhez:
80 g puha vaj
200 g trappista sajt
+ 1 db tojás a kenéshez, szezámmag vagy sajt

Az élesztőt felfuttatjuk kis cukorral langyos tejben. Ha felfutott, hozzátesszük a tobbi hozzávalóhoz, és sima tésztává dagasztjuk. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Közben a vajat kikeverjük, lereszeljük a sajtot.
Ha megkelt a tészta, lisztmentes felületre borítjuk. 12 egyforma gombócra osztjuk, gömbölyítjük.
Ovális alakúra nyújtjuk az első tésztát, az egyik felét bevagdossuk éles késsel vagy pizzavágóval, és megkenjük egy kis vajjal, megszórjuk sajttal
Feltekerjük kis kukac formára
Egy picike csigát hajtunk belőle, majd kivajazott muffin formába tesszük
Mindegyik gombóccal így járunk el. 15 percet pihentetjük letakarva.
Megkenjük felvert tojás sárgával, megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal, előmelegített 180℃-os sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése