630 g liszt
400 ml langyos víz
14 g porélesztő
4 ek olívaolaj
2 tk cukor
2 tk só
Töltelék:
200 g paradicsompüré
300 g sonka
200 g sajt
+ 1db tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk kis cukorral a langyos vízben. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és egynemű tésztává gyúrjuk. Fél óra alatt duplájára kelesztjük szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztát 4-5 felé vágjuk (én most csak 4 felé vágtam). Gombócokká formáljuk, majd pihentetjük10 percet letakarvaőket.
Addig felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot.
Pihentetés után a gombócokat egyenként kör alakúvá nyújtjuk, megkenjük az első körünket a paradicsompüré harmadával, megszórjuk a felkockázott sonka harmadával és a sajt harmadával. Rátesszük a második kinyújtott kör alakú tésztát, ezzel is ugyanígy járunk el. A harmadikkal is ugyan így járunk el, a negyediket pedig csak kör alakúvá nyújtjuk, rátesszük a többire. (célszerű sütőpapíros tepsire rakni a kinyújtott első tésztát, így könnyebben lehet mozgatni)
A tészta közepét egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével ilyen módon bevágjuk:
A cikkeket felhajtjuk, szépen elrendezzük.
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal, és előmelegített 180℃-os sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése