2020. április 5., vasárnap

Pirított hagymás kenyér


Hozzávalók:

620 g liszt
500 ml langyos víz 
2 ek étolaj
2 tk só
1 cs szárított élesztő
80 g pirított hagyma

Az élesztőt felfuttatjuk kevés vízben egy kis cukorral. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, kidagasztjuk. 
Kelesztjük 1 órát a konyhapulton letakarva, utána éjszakára hűtőbe tesszük. 
Reggel lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. 
Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük (megolajozzuk vékonyan a sütőpapírt). Belehelyezzük a kenyeret, megvizezzük a kenyeret is és a jénai fedőt is. Begyújtjuk a sütőt, rögtön be is tesszük a kenyeret. 50 percig sütjük fedővel, majd kivesszük, lespricceljük vízzel, és tovább sütjük tető nélkül, míg szép barna nem lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése