2020. április 8., szerda

Házi hamburger


Hozzávalók: 
600 g liszt
200 ml langyos tej
25 g élesztő
2 ek cukor
1 tk só
40 g olaj
1 db tojás
100 g tejföl
+ 1 db tojás a kenéshez

Az élesztőt felfuttatom a tejben cukorral. Hozzáadom a többi hozzávalóhoz, és jól kidagasztom, 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítom, és 9 egyforma részre osztom (kb. 120 g-osakra). Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket. Hagyom duplájára kelni, lekenem felvert tojással, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 18 perc alatt megsütöm. (tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, nálam ez most elmaradt, de így is finom volt).

Húspogácsához:
800 g darált marhahús (én most disznóhússal csináltam)
1 fej lilahagyma
2 db tojás
2 tk mustár
3 ek ketchup
só, bors

A húspogácsa hozzávalóit összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 9 egyenlőre osztjuk és húspogácsát formázunk belőle. Sütésig újból hűtőbe tesszük,fogyasztás előtt sütjük ki. 
Egy teflon serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd mind a 2 felét 8-10 percalatt készre sütjük úgy, hogy egy fémlapáttal lenyomjuk sütés közben.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy ízlés szerint megpakoljuk a bucikat húspogácsával, sajttal, zöldségekkel...... 

Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése