500 g liszt
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 ek cukor
½ ek só
250 ml víz
75 ml étolaj
Sós mázhoz:
3 ek liszt
1 ek só
víz
+ 1 db tojás a kenéshez
A szárított élesztőt felfuttatjuk kis cukorral a vízben. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, kidagasztjuk. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
10-12 darabra vágjuk a tésztát, rudakat sodrunk belőlük, perec alakúra formázzuk. Felvert tojással megkenjük, előmelegített 200℃-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt meglocsoljuk a só, liszt és víz keverékével (palacsintatészta sűrűségű legyen) majd visszatesszük őket 2-3 percre sülni.
Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése