2020. április 4., szombat

Fatörzs kifli


Hozzávalók:

800 g liszt
400 ml tej
30 g élesztő
100 g cukor
6 ek olívaolaj
1 db tojás
1 csipet só
2 ek holland kakaópor
kevés víz
+1 tojás a kenéshez

Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben egy kis cukorral.
A többi hozzávalót egy tálba mérjük (a kakaó és a víz kivételével), hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd sima tésztává dagasztjuk.
2 felé szedjük a tésztát, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóval elkevert vizet (annyi víz kell hozzá, hogy krémes állagú kakaómasszát kapjunk).
Külön tálban duplájára kelesztjük a 2 tésztát (vagy egy tálban sütőpapírral elválasztva).
Ha megkeltek a tészták, akkor 16 egyforma gombócra osztjuk mind a 2 tésztát, majd letakarva 10 percet kelesztjük még őket.
Ezután egy barna gombócra ráhelyezünk egy fehér gombócot, és ovális alakúra nyújtjuk őket.
Jó vékonyra nyújtjuk őket, majd feltekerjük a tésztát, sütőpapíros tepsire rakjuk a megformázott kifliket.
Ismét pihentetjük őket letakarva 10 percig.
Éles pengével 2-3 helyen bevagdossuk őket, majd lekenjük tojással.
Előmelegített 180℃-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.

Ilyen kis girnyók, mikor feltekerjük őket, de szép kiflik lesznek 😊

Ebből a mennyiségből 16 db kiflink lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése