2020. március 31., kedd

Gyors kakaós csiga


Hozzávalók:
250 g liszt
250 g túró
50 ml tej
5 ek olaj
100 g porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
2 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
3 ek olvasztott vaj vagy olaj (a tészta kenéséhez)

A túrót a porcukorral krémesre keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat.
Ezután kézzel hozzádolgozzuk a száraz hozzávalókat. Enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb.5 mm-esre), megkenjük az olvasztott vajjal vagy olajjal.
A cukrozatlan kakaóport összekeverjük a porcukorral, majd ezzel hintjük meg a tésztát. Feltekerjük és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 10-11 percig sütjük őket.
Porcukorral tálaljuk.

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése