25 g élesztő
250 ml tej
csipet cukor
400 g liszt
0,5 cs. ek só
100 ml étolaj/olívaolaj
Töltelékhez:
3 bő ek tejföl
1 db lilahagyma
150 g párizsi
150 g reszelt sajt
+ 1 tojás, és egy ek tejföl a kenéshez
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kidagasztjuk a tésztát.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg kel a tészta, addig lereszeljük a sajtot, felkockázzuk a párizsit, és apróra vágjuk a lila hagymát.
Hamegkelt a tésztánk, kettéosztjuk, lisztezett deszkán jó vékonyra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, megszórjuk az apróra vágott lila hagymával, párizsival, sajttal, majd feltekerjük mint a bejglit. Háromszögekre vágjuk, megkenjük tojással elkevert tejföllel, majd megszórjuk egy kis sajttal.
Ugyan így járunk el a tészta másik felével is.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, távol egymástól.
Előmelegített 180℃-os sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tölteléket lehet variálni. Mehet bele fokhagyma,sonka, kukorica....
A tetejét megszórhatjuk pl. szezámmaggal is.....
Ebből az adagból 19 db háromszög lesz
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése