2020. március 27., péntek

Számtorta

Hozzávalók:
350 g liszt
150 g kristálycukor
80 g vaj
2 ek méz
2 db tojás
2 csapott ek szódabikarbóna

Krém:
250 g mascarpone
250 ml habtejszín
50 g cukor
kis vanília aroma

A tésztához megolvasztom a vajat, megmelegítem a mézet. Összedolgozom a többi hozzávalóval. 3 részre osztottam az összegyúrt tésztát, és egész vékonyra nyújtottam lisztezett deszkán. Kivágtam sablon alapján a 6-os számot (ezt már sütőpapíron csináltam, úgy húztam át a tepsire. Így nem deformálódott el). 180℃-os előmelegített sütőben 10 percig sütöttem (világos legyen a tészta, hűlés közben meg fog keményedni, de nem baj, a krémtől majd megpuhul).
Ugyan így jártam el a másik 2 tésztával is.

Jöhet a krém:
A tejszínt kemény habbá verem a cukorral és az aromával (a biztonság kedvéért én megtámogattam egy csomag experssz zselatinnal), majd hozzáadom a mascarponét, készre keverem.

Összeállítás:
Lerakom az első kisült lapot egy tortakartonra, habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tésztára (teljesen befedjük krém halmokkal). Jön a következő lap, megint krém, utolsó lap, megint krém.
Ezután tetszés szerint díszíthetjük pl. macaronnal, csokival, gyümölccsel..... Csak a fantázia szabhat határt 😊

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése