6 db kifli
500 ml tej
1 db tojás sárgája
50 g vaj
2 kk vanília aroma
50 g cukor
80 g darált mák
fél citrom héja (elhagyható, anélkül is finom)
Krémhez:
2 db tojás sárgája
2 ek liszt
2 ek cukor
1 tk vanília aroma
200 ml tej
+150 ml tejszínhab a díszítéshez
A kifliket felkarikázzuk, a tejet a vajjal összemelegítjük. A tojássárgát kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, hozzáadjuk a langyos tejhez, kicsit besűrítjük, és belekeverjük a citromhéjjal elkevert mákot.
Egy 18 cm-es kerek tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a gubát, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Míg a guba sül, elkészítjük a krémet:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília aromával, liszttel, hozzáadjuk apránként a tejet, és sűrűre főzzük (puding állagúra).
Összeállítás: A gubát meglazítjuk egy vékony késsel, de nem szedjük ki a formából. Rákenjük a vanília krémet, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
Hűtés után kivesszük a formából, felvert tejszínhabbal díszítjük.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése