2020. január 14., kedd

Oreo torta


Hozzávalók a piskótához:
80 g liszt
30 g cukrozatlan kakaópor
½ cs sütőpor
2 db tojás
60 g cukor
1 kk vanília aroma
csipet só
70 g tejföl
50 ml olaj
70 ml lefőzött feketekávé

Hozzávalók a krémhez:
2 db tojássárga
1 púpos ek liszt
2 ek cukor
1 kk vanília aroma
175 ml tej
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
1 cs expressz zselatin
16 db Oreo keksz

Először a piskótát sütjük meg: A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, utána hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, amikkel simára keverjük. Ezután jönnek a száraz hozzávalók, csomómentesre keverjük. Sütőpapírrral kibélelt tortakarikába tesszük (csak az aljába kell papír, a szélein felhúzzuk a tésztát), és előmelegített 180℃-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni! A formában hagyjuk kihűlni.

Míg sül a piskóta, addig nekiállunk a krémnek: A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet és vanília aromát. Lassú tűzön felforraljuk, puding állagúra főzzük. Teljesen kihűtjük.
Miután kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük robotgéppel a mascarponet. A tejszínt külön verjük fel a zselatinnal, majd óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot.
A krém kb. ¼ részét félretesszük a díszítéshez.
A maradék krémbe beletördelünk 8 db kekszet (minél kisebb darabokra törekedjünk), összekeverjük. A maradék kekszből félreteszünk 2 db-ot, a többit aprítóba tesszük (ez kerül majd középre porrá zúzva)

Következik az összeállítás: A piskótát ketté vágjuk, az egyik felét megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik felét, megkenjük a krém másik felével, habzsákból kis halmokat nyomunk a félretett krémünkkel, a félretett kekszet ketté törjük, a habrózsákba nyomjuk, majd a porrá zúzott morzsával megszórjuk a közepét.
1 órát pihentetjük a hűtőben.

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése