2020. január 18., szombat

Diós kosárka

Hozzávalók a tésztához:
150 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
1 db tojás sárgája
reszelt citromhéj

Hozzávalók a töltelékhez:
1 db tojásfehérje
60 g cukor
75 g darált dió
+ baracklekvár

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, reszelt citromhéjat, egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, hűtőben pihentetjük ½-1 órát.
A töltelékhez a tojásfehérjét tejföl sűrűségűre keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a darált diót.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk egy nagyobb pogácsa szaggatóval, majd a kosárka formákba nyomkodjuk őket. egy tepsire sorakoztatjuk őket, mindegyik kosárkába teszünk egy tk lekvárt, és habzsák segítségével kb. ¾-ig töltjük a tölteléket a kosárkákba.
Előmelegített 180℃-os sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
A formákban hagyjuk kihűlni őket, kiszedjük a formából, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Ebből az adagból kb. 15 db lesz.

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése