2020. január 12., vasárnap

Sacher golyók

Hozzávalók:

130 g cukor
1 db L-es tojás
1 cs vaníliás cukor
60 ml olaj
120 ml kávé
110 ml tej
130 g liszt
½ cs sütőpor
csipet só
35 g cukrozatlan kakaópor

+ 3 ek baracklekvár
200 g étcsoki

A cukrokat a tojással habosra keverem, hozzáadom a nedves hozzávalókat; simára keverem. Ezután jönnek a száraz hozzávalók, amikkel szintén simára keverem a tésztát.
Egy 18x22-es tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihűtjük, összemorzsoljuk a piskótát, hozzáadjuk a baracklekvárt, összegyúrjuk. Ha túl száraz lenne, egy kis tejet lehet hozzá adni. Jól formázható tésztát kell kapnunk.
Diónyi golyókat formázunk belőle, olvasztott csokiba mártjuk, hűtjük, tetejüket díszíthetjük ízlés szerint.
Tipp: Én türelmetlen vagyok, 5 perc elég a csokinak dermedni a fagyasztóban 😉

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése