2019. november 3., vasárnap

Vaníliás karika

Újra égetett tésztával dolgoztam, nem bántam meg 😉

Hozzávalók a tésztához:                                                                             
250 ml víz                                                                   
80 g margarin                                                             
csipet só                                                                   
4 db tojás                                                                     
150 g liszt                                                                     

A krémhez:

400 ml tej
1 csomag vníliás pudingpor
4 ek cukor
kis vanília aroma
80 g margarin

A tésztával kezdünk: a vizet a margarinnal és a sóval elkeverjük, közepes lángon felforraljuk. Ha elolvadt a margarin, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, fakanál segítségével egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd sütőpapírral ellátott habzsákba töltjük a tésztát. Sütőpapírral ellátott tepsire karikákat nyomunk, majd előmelegített 180ºC-os sütőben készre sütjük.

Míg sülnek a karikák, elkészítjük a krémet. A hozzávalókból (a margarin kivételével) pudingot főzünk. Ha kihűlt, felhabosítjuk a margarinnal.

Amint kihűltek a karikák, kettévágjuk őket, megtöltjük a krémmel, majd visszarakjuk a tetejüket, megszórjuk porcukorral.

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése