Hozzávalók a tésztához:
250 ml víz
80 g margarin
csipet só
4 db tojás
150 g liszt
A krémhez:
400 ml tej
1 csomag vníliás pudingpor
4 ek cukor
kis vanília aroma
80 g margarin
A tésztával kezdünk: a vizet a margarinnal és a sóval elkeverjük, közepes lángon felforraljuk. Ha elolvadt a margarin, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, fakanál segítségével egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd sütőpapírral ellátott habzsákba töltjük a tésztát. Sütőpapírral ellátott tepsire karikákat nyomunk, majd előmelegített 180ºC-os sütőben készre sütjük.
Míg sülnek a karikák, elkészítjük a krémet. A hozzávalókból (a margarin kivételével) pudingot főzünk. Ha kihűlt, felhabosítjuk a margarinnal.
Amint kihűltek a karikák, kettévágjuk őket, megtöltjük a krémmel, majd visszarakjuk a tetejüket, megszórjuk porcukorral.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése