Hozzávalók:
400 ml habtejszín
250 g mascarpone
40 g porcukor
1 cs habfixáló
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint rum/rumaroma
250 g babapiskóta
150-200 ml kávé
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tejszínt felverjük a cukrokkal és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarponét és a rumaromát.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: a babapiskótákat belemártjuk a kávéba (épphogy csak megforgatjuk benne, nem szabad sok kávét felszívnia), lerakjuk az edény/tortaforma aljára, rákanalazzuk a krém felét, elsimítjuk. Ezután ismételünk: kávéba mártott babapiskóta, újabb krém. Szépen elegyengetjük a tetejét, 1-2 órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben).
Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Ez a mennyiség egy 18 cm-es tortaformához, vagy egy 20x25-ös edényhez elég.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése