Díjnyertes recept, már nagyon sokszor elkészítettem. Nem lehet megunni😋
200 g Rama
250 ml víz
2 tk cukor
1 kk só
200 g liszt
5 db közepes tojás
A krémhez:
500 ml tej
4 db tojás sárgája
5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
4 ek liszt
kis vanília aroma
+ 200 ml habtejszín a díszítéshez
A tésztával kezdünk: a vizet a vajjal, cukorral és sóval elkeverjük, közepes lángon felforraljuk. Ha elolvadt a vaj, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, fakanál segítségével egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojások lehűtik annyira a tésztát, hogy azonnal tehetjük is habzsákba, sütőpapírral bélelt tepsibe kis dió nagyságú halmokat nyomunk nem túl közel egymáshoz.
Előmelegített sütőben 180C०-on készre sütjük.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal és a vanília aromával. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük(pudingot készítünk lényegében). Kevergetve kihűtjük.
Nincs más hátra, mint az összeállítás: a kihűlt fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, tetejére felvert tejszínhabot nyomunk, majd visszaadjuk a fánkok kalapjait. Díszíthetjük még ezen felül porcukorral, de szerintem felesleges. 😊
Ebből az adagból kb. 30-33 db mini képviselőfánk lesz.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése