2019. október 2., szerda

Kelt tésztás kuglóf


Isteni puha, illatos kuglóf recept. Egyszer megcsinálod, többet más kuglóf receptre rá sem akarsz nézni 😄

Hozzávalók:

550 g liszt
1 db citrom héja
22 g friss élesztő
1 db tojás sárgája
10 g vaníliás cukor
90 g porcukor
60 g olvasztott vaj
280 ml tej
10 g holland kakaópor (vagy bármilyen cukrozatlan kakaópor)
1 csipet só

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kis cukorral. A többi hozzávalót (a kakaó kivételével) egy tálba tesszük. Miután felfutott az élesztő, ruganyos (nem ragacsos) tésztát dagasztunk.
Kettészedjük a tésztát, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport, a másikba gyúrhatunk mazsolát (én kihagytam, anélkül is nagyon finom).
Letakarva a 2 tésztát szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük. Kelesztés után rudakká sodorjuk őket, majd előre kivajazott, lisztezett kuglóf formába helyezzük összecsavarva.
Újból duplájára kelesztjük a formában, majd 200०C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (a sütés 15. percénél vegyük vissza a hőfokot 180०C-ra)
A kész kuglófot a formában hagyjuk kihűlni, tálalás előtt porcukorral díszítjük.

Kövessetek Facebook-on: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése