Ez volt az első recept, ami ízre, állagra bevált, és úgy is nézett ki, ahogy én azt elképzeltem 😅
Hozzávalók:
200 g liszt
50 g darált dió/dió pótló
½ tk só
100 g porcukor
150 g Rama
+200 g lekvár a töltéshez
A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, diót/dejót, sót és a porcukrot. A hideg vajat belereszeljük nagy lyukú reszelőn. Gyorsan összedolgozzuk, majd gombócot formázunk belőle. ½-1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített 180०C-os sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük (még világosnak kell lenniük, mialatt hűlnek, tovább száradnak).
Ha teljesen kihűltek, lekvárral összeragasztunk 1-1 linzert. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral.
Dobozban tárolva puha marad, és eláll jó pár napig (még nem tudtam tesztelni😃)
Ez a linzer másnap a legfinomabb 😊
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése