2019. október 2., szerda

Lekváros linzer


Ez volt az első recept, ami ízre, állagra bevált, és úgy is nézett ki, ahogy én azt elképzeltem 😅

Hozzávalók:

200 g liszt
50 g darált dió/dió pótló
 ½ tk só
100 g porcukor
150 g Rama
+200  g lekvár a töltéshez

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, diót/dejót, sót és a porcukrot. A hideg vajat belereszeljük nagy lyukú reszelőn. Gyorsan összedolgozzuk, majd gombócot formázunk belőle. ½-1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített 180०C-os sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük (még világosnak kell lenniük, mialatt hűlnek, tovább száradnak).
Ha teljesen kihűltek, lekvárral összeragasztunk 1-1 linzert. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral.
Dobozban tárolva puha marad, és eláll jó pár napig (még nem tudtam tesztelni😃)
Ez a linzer másnap a legfinomabb 😊

Kövessetek Facebook-on:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése