Másnap is puha, nagyon finom nutellás finomság. Szintén egy kedvenc recept 😊
Hozzávalók:
250 ml tej
50 g élesztő
400 g liszt
2 db tojás sárgája
40 g vaj
40 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
Kb. fél üveg nutella
+ 1 db tojás sárgája a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk egy csipet cukorral a tejben. A lisztet, vajat, tojások sárgáját, vajat, cukrokat egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel együtt egy rugalmas, nem ragadós tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük szobahőmérsékleten.
Lisztezett deszkán ½ cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük nutellával (én megolvasztottam egy kicsit a nutellát, hogy könnyen kenhető legyen), feltekerjük, majd 3 cm-es karikákat vágunk belőle.
Egy kerek edényt/tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, körben lepakoljuk a csigákat, 30 percet kelesztjük még szobahőmérsékleten. Lekenjük a tojás sárgájával, előmelegített 180℃-os sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (a sütési idő letelte előtt 10 perccel kivesszük, mikor már szép piros a teteje, meglocsolhatjuk 150 ml tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével, majd visszatoljuk az utolsó 10 percre).
Tipp: töltelék változtatható, dióval/kakaóval vagy akár fahéjjal is megállja a helyét😊
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése