2019. október 26., szombat

Kakaós csiga keksz

Zseniális találmány kakaós csiga imádóknak kötelező 😉

Hozzávalók a tésztához:                                 

280 g liszt                                                       
170 g vaj                                                         
1 csipet só                                                       
90 g porcukor
1 db tojás
½ csomag sütőpor (6g)

A kakaós töltelékhez:

5 ek olvasztott vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
3-4 ek porcukor

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. 30 percre betesszük pihenni a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékony téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a kakaóporral, megkenjük a kinyújtott tésztát az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukros kakaóporral, majd a rövidebb felétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180०C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: fahéjjal is elkészíthető 😊

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése