Hozzávalók a tésztához:
280 g liszt
170 g vaj
1 csipet só
90 g porcukor
1 db tojás
½ csomag sütőpor (6g)
A kakaós töltelékhez:
5 ek olvasztott vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
3-4 ek porcukor
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. 30 percre betesszük pihenni a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékony téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a kakaóporral, megkenjük a kinyújtott tésztát az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukros kakaóporral, majd a rövidebb felétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180०C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: fahéjjal is elkészíthető 😊
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése