2021. június 15., kedd

Kakaós piskóta (18 cm)


Ez a recept érik már egy ideje, de valahogy mindig kimegy a fejemből. Ez a kedvenc piskóta receptem, Bebepiskótától vettem át. Mióta megtaláltam ezt a receptet, csak és kizárólag ezt használom a tortáimhoz. 

Hozzávalók:
3 db tojás 
50 ml olaj
150 ml tej 
180 g kristálycukor 
220 g liszt
30 g kakaópor 
1 cs sütőpor 

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához teszünk a cukorból 50 g-ot. A többit a fehérjéhez tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgához tesszük a tejet, olajat, elkeverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport egy tálba mérjük, majd a tojássárgához szitáljuk 2-3 részletben, és elkeverjük. Egy nagyon masszív tésztát kapunk, nem kell aggódni. A habbá vert fehérjét óvatosan 2-3 részletben hozzákeverjük a kakaós masszához, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét. 
Sütőpapírral bélelt karikába tesszük. Nekem gázsütőm van. 2-es fokozaton sütöm 20 percig, és 3-as fokozaton sütöm még kb. 50 percig. 

Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése