2021. május 18., kedd

Sablé keksz torta

 Pénteken volt az 5. házassági évfordulónk, mindenképpen valami különlegeset szerettem volna, és szív alakút. A választásom most a sabléra esett. Kakaós lapok, vaníliás krémmel töltve, aranyos kis díszekkel. Igyekeztem letisztult, egyszerű tortát készíteni erre az alkalomra. 😊

Hozzávalók:
130 g liszt
32 g mandulaliszt 
30 g porcukor 
10 g holland kakaópor 
csipet só
1db tojás
50 g vaj

Krémhez:
1 cs főzés nélküli Gála pudingpor 
150 ml tej
400 ml habtejszín

Először megsütjük a lapokat. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Folpackba csomagoljuk, majd minimum 2 órára hűtőbe rakjuk. Az a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Hűtés után nagyon vékonyra nyújtjuk sütőpapíron (így könnyebb mozgatni, és nem fog deformálódni). Kivágjuk a kívánt formát, majd előmelegített 170℃-os sütőben 10 perc alatt megsütjük őket. 

A krémhez a pudingot összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tejszínt és habbá verjük. 

Összeállítás: Az egyik lapot rögzítjük egy kis krémmel, majd bepöttyözzük habzsák segítségével. Rátesszük a másik lapot, ezt is bepöttyözzük. A végén tetszőlegesen díszítjük. Én ehhez sütöttem a maradék tésztából kis szíveket, fehér csokival becsíkoztam, vagy 5-ös számot kaptak, temperált csokiból csináltam mini tábla csokikat. A krémből vettem ki egy kicsit, 1 ek holland kakaót tettem bele és fél ek porcukrot, elkevertem, és néhány helyen bepöttyöztem a sárgás krémet. Volt itthon fehér- ét és tejcsoki golyó, azt is szórtam rá. 

Jó étvágyat 😊

Ha tetszett a receptem, kövess Facebook-on:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése