Pénteken volt az 5. házassági évfordulónk, mindenképpen valami különlegeset szerettem volna, és szív alakút. A választásom most a sabléra esett. Kakaós lapok, vaníliás krémmel töltve, aranyos kis díszekkel. Igyekeztem letisztult, egyszerű tortát készíteni erre az alkalomra. 😊
Hozzávalók:
130 g liszt
32 g mandulaliszt
30 g porcukor
10 g holland kakaópor
csipet só
1db tojás
50 g vaj
Krémhez:
1 cs főzés nélküli Gála pudingpor
150 ml tej
400 ml habtejszín
Először megsütjük a lapokat. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Folpackba csomagoljuk, majd minimum 2 órára hűtőbe rakjuk. Az a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Hűtés után nagyon vékonyra nyújtjuk sütőpapíron (így könnyebb mozgatni, és nem fog deformálódni). Kivágjuk a kívánt formát, majd előmelegített 170℃-os sütőben 10 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez a pudingot összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tejszínt és habbá verjük.
Összeállítás: Az egyik lapot rögzítjük egy kis krémmel, majd bepöttyözzük habzsák segítségével. Rátesszük a másik lapot, ezt is bepöttyözzük. A végén tetszőlegesen díszítjük. Én ehhez sütöttem a maradék tésztából kis szíveket, fehér csokival becsíkoztam, vagy 5-ös számot kaptak, temperált csokiból csináltam mini tábla csokikat. A krémből vettem ki egy kicsit, 1 ek holland kakaót tettem bele és fél ek porcukrot, elkevertem, és néhány helyen bepöttyöztem a sárgás krémet. Volt itthon fehér- ét és tejcsoki golyó, azt is szórtam rá.
Jó étvágyat 😊
Ha tetszett a receptem, kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése