Kekszmacaron? Igen! Kekszből macaron!
Ezt a receptet Nassoldán láttam, és muszáj volt elkészítenem. Mivel kekszből készül, jóval olcsóbb, mint a mandulás, vagy bármely változat. És meglepően finom😊
Jobb alkalmat nem is találhattam volna, mint a szülinapom. Igaz, holnap lesz, de tegnap megtartottam.
Külön krém receptet nem írok most, a torta krémjéből kaptak a macaronok.
Hozzávalók:
100 g kakaós keksz
80 g tojásfehérje
100 g porcukor
100 g kristálycukor
A kekszet finom szemcsésre daráljuk. Átszitáljuk a porcukorral együtt.
A tojásfehérjét alacsony fokozaton elkezdjük verni, majd mikor lekezd habosodni, akkor hozzáadjuk a cukor felét, majd keverjük 2-3 percig. Utána mehet hozzá a cukor másik fele, jól megnyomjuk a fordulatszámot, és addig keverjük, míg stabil habot nem kapunk. Amennyiben a habverőt kiemelve lekonyul a hab, akkor még nem jó, keverni kell még. Az ujjunkkkal ellenőrizzük, hogy van-e benne még cukorszemcse. Ha van, akkor további keverésre van szükség.
A tojáshabhoz hozzákeverjük spatulával a porcukros kekszes keverék felét. Óvatos, simogató, mozdulatokkal keverjünk. Amint elvegyültek, jöhet a másik fele, ugyan ezzel a módszerrel.
A masszának szalagosan kell lefolynia a spatuláról. Ha nem így folyik, akkor keverjük még tovább. Ha már szalagosan folyik le, de ha megszakad, és nehezen indul meg a massza, akkor szintén keverni kell még. Akkor jó a msszánk, ha spatulával tudunk egy 8-ast formálni anélkül, hogy megszakadna.
Ezután sima csővel ellátott habzsákba töltjük a masszát, majd sütőpapírra egyforma nagyságú köröket nyomunk. ½-1 órát pihentetjük szobahőmérsékleten. Az idő attól függ, mennyi idő alatt bőrösödik meg a teteje.
A sütőt előmelegítjük 140℃-ra, és kb. 12 perc alatt megsütjük a macaronokat. Ellenőrizni úgy tudjuk, hogy készen vannak-e, hogy megbökjük kicsit a macaron tetejét, amennyiben mozog, még nem jó.
Kövessetek Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése