2021. január 5., kedd

Franciasaláta


Számomra a saláták királya. Kicsit macerás, mivel nem kész fagyasztott zöldségekkel dolgozok, de megéri a fáradságot, az tuti 😊

Hozzávalók:
500 g tejföl 
150 g majonéz
80 g mustár
só, bors
4 közepes krumpli
3 szál sárgarépa
200 g borsó
4 db tojás
5 közepes csemege uborka
2 alma

A krumplit, répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Külön külön feltesszük őket sós vízben főni. A tojást és a borsót is megfőzzük.
A tejfölt, majonézt, mustárt sót és borsot összekeverjük, és a megfőtt zöldségekkel szintén összekeverjük. A tojást megpucoljuk, az almáról is eltávolítjuk a héját, felkockázzuk. Végül a csemeg uborkát is felkockázzuk, és mindent összekeverünk.
1 éjszakát érdemes pihentetni hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. 

A tejföl, majonéz, mustár mértéket kb-ra írtam csak, soha nem mértem le, mindig szemre mérem😁 Most próbáltam feljegyezni nektek a mértékeket😊

Nem nagy meló ám, lehet soknak tűnik mindent felkockázni, de tényleg nagyon finom. Próbáljátok ki bátran.

Én minden szilveszterkor szoktam csinálni, mellé szendvicset készítek. De sült húsok, rántott húsok mellé is tökéletes.

Kövessetek Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése