2020. július 27., hétfő

Sajttal és bacon-nel töltött lángos

Szeretem a kelt tésztákat, a lángos kimondott kedvenc. Most megtöltöttem sajttal és bacon-nel, gondolom mondanom sem kell, hogy nem rontotta el😃

Hozzávalók:
1 kg liszt
200 ml tej
50 g friss élesztő
csipet cukor
2 ek só
500 ml langyos víz

Töltelékhez:
200 g bacon
200 g sajt (nálam füstölt és trappista fele-fele arányban)

A lángoshoz az élesztőt felfuttatjuk, mikor felfutott hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük.
Míg kel a tészta, lereszeljük a sajtokat, összekverjük. A bacont felkockázzuk, és lepirítjuk.

Ha megkelt a tészta, kis tenyérni lángosokat formázunk, ráhalmozunk egy kis bacont minden egyes kis tésztakorongra, majd megszórjuk reszelt sajttal, és lezárjuk a tésztát.
Forró olajban kisütjük.

Önmagában is nagyon finom, és tzatzikit szoktam mellé kínálni mártogatósnak.😊 (de sima fokhagymás tejföllel is finom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése