2020. április 19., vasárnap

Mirinda szelet

Hozzávalók (22 cm-es formához):
6 db tojás
6 ek cukor
100 ml olaj
4 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor

Krémhez:
500 g túró
120 g Rama
120 g cukor

Tetejére:
700 ml Mirinda (vagy Fanta)
2 cs. vaníliás pudingpor

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük (végezzünk túpróbát!).

A krémhez a túrót robotgéppel kikeverjük a vajjal és a túróval.

A tetőhöz a pudingport a Mirindával megfőzzük, mint a pudingot (tehetünk hozzá cukrot, de anélkül is nagyon finom).

Összeállítás: a kihűlt piskótára rásimítjuk a túrós krémet,  (tortakarikában szoktam, így mutatósabb). A Mirindás krémet langyosra hűtjük, szépen eloszlatjuk a túrós krémen. 2 órára hűtőbe tesszük.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése