6 db tojás
6 ek cukor
100 ml olaj
4 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
Krémhez:
500 g túró
120 g Rama
120 g cukor
Tetejére:
700 ml Mirinda (vagy Fanta)
2 cs. vaníliás pudingpor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd előmelegített 180℃-os sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük (végezzünk túpróbát!).
A krémhez a túrót robotgéppel kikeverjük a vajjal és a túróval.
A tetőhöz a pudingport a Mirindával megfőzzük, mint a pudingot (tehetünk hozzá cukrot, de anélkül is nagyon finom).
Összeállítás: a kihűlt piskótára rásimítjuk a túrós krémet, (tortakarikában szoktam, így mutatósabb). A Mirindás krémet langyosra hűtjük, szépen eloszlatjuk a túrós krémen. 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése