2020. április 28., kedd

Kakaós kávés kuglóf

Hozzávalók:
550 g liszt
90 g cukor
25 g friss élesztő
140 ml tej
140 ml fekete kávé
1 db tojás sárgája
60 g olvasztott vaj
csipet só
10 g holland kakaó

Az élesztőt felfuttatom kis cukorral a tejben. A többi hozzávalót egy tálba mérem a kakaó kivételével. Hozzáadom a felfuttatott élesztőt, sima tésztává dagasztom. Amikor kész, 2 felé veszem a tésztát, és az egyik felébe jó alaposan beledolgozom a kakaóport.
Ezután mind a 2 tésztát duplájára kelesztem kb. 45 perc alatt.
Ha megkeltek a tészták, akkor rudakat sodrok belőlük, összecsavarom őket, majd egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába fektetem (nekem szilikon formám van, így ezt a műveletet elhagytam).
Előmelegített 200℃-os sütőben 30-35 perc alatt megsütöm (a sütés 15. percénél visszaveszem a hőfokot 180℃-ra)
A kész kuglófot a formában hagyom kihűlni, tálalás előtt megszórom porcukorral.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebook-on:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése