Ez a piskóta recept nagyon jó, a kakaós változatát is sokszor megsütöttem már.
Hozzávalók(16-18 cm formában)
250 g liszt
180 g kristálycukor
3 db tojás
50 ml olaj
150 ml tej
1 csomag sütőpor
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéhez adunk 50 g cukrot, majd kemény habbá verjük.
A többi cukrot hozzáadjuk a tojássárgához, megy még hozzá az olaj és a tej. Ezeket egyneműsítjük. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor) összekeverjük, majd a sárgás masszához szitáljuk 2-3 részletben. Kicsit masszívabb állagot kapunk, de a tojáshabbal lazítjuk majd.
A fehérjét mindig kisebb adagokban, simogató keverő mozdulatokkal keverjük, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Ezután egy sütőpapírral bélelt karikába öntjük a masszát, és készre sütjük. Nekem gázsütőm van. 2-es fokozaton sütöttem 20 percet, majd 3-as fokozaton 50 percet.
A fehérjét mindig kisebb adagokban, simogató keverő mozdulatokkal keverjük, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Ezután egy sütőpapírral bélelt karikába öntjük a masszát, és készre sütjük. Nekem gázsütőm van. 2-es fokozaton sütöttem 20 percet, majd 3-as fokozaton 50 percet.
Én most 16 cm-es formában sütöttem, 11 cm magas lett a piskóta, és 4-be el tudtam vágni.
Ha tetszett a recept, kövess Facebook-on:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése